Автор Тема: Телковете ощетили 1370 инвалиди  (Прочетена 4365 пъти)

Неактивен dream

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Публикации: 14
  • Karma: +0/-0
  • Пол: Жена
    • Профил
Телковете ощетили 1370 инвалиди
« -: 16 март 2020 14:24:10, понеделник »
От 24 часа днес (26 април 2019 година) научавам, че новите ТЕЛК-ова за 4 месеца "употреба" успешно са си "свършили работата" като са ощетили 1370 инвалиди. Пак там пише, че ударените от това хора са се увеличили с 62,5% сравнено със същия период на 2017 година.

Чета това с насвито сърце. Трудно някой ще ме разубеди, че това не е направено нарочно. Сещам се за срамните журналистически изцепки по въпроса, каращи обществеността да си мисли, че инвалидните пенсии са нещо зло, че разни хора несправедливо забогатяват от тях до степен да си купуват палати. И че единственият начин да се спрат измамите с инвалидните пенсии не е чрез Наказателния кодекс (тежки наказания за престъпниците), а като се спрат самите инвалидни пенсии (с което да се накажат единствено невинните, докато виновните продължават да си живуркат необезпокоявано). Останах с впечатлението, че нечии зловещи интереси бяха обслужени. А една прослойка от българи, която е доста уязвима, чисто и просто беше смачкана. Само защото майки на деца инвалиди си позволили да надигнат глас.

Питам се, дали смазването не беше, защото чрез него се очаква от същата тази уязвима прослойка да се раздели (имаше опити да се противопоставят останалите инвалиди срещу майките), за да се владее? Или може би едно негласно предупреждение: "Не ни пречете на жестоките и нечовешки интереси, че ще ви смажем съвсем, ако си позволявате да искате по-нормално отношение към вашите проблеми". Това ли трябваше инвалидите в България да си помислят? Кой знае.

Да не говорим как се начетох в интернет на коментари, вариращи от "майките са виновни, че децата им са инвалиди и дай да убиваме децата инвалиди още преди да са се родили, ама на, те нарочно раждат такива деца, за да си правят после палати от инвалидните пенсии" през "инвалидите лъжат, че са инвалиди" до "ето, инвалидите палати имат, купени с инвалидни пенсии и още искат, а ние тука за жълти стотинки работим". Обидно, жестоко, крайно невярно.

Хайде да започнем по реда.

1. "майките са виновни, че децата им са инвалиди и дай да убиваме децата инвалиди още преди да са се родили, ама на, те нарочно раждат такива деца, за да си правят после палати от инвалидните пенсии"

Инвалид не се става само по рождение. Да, има и такива хора, но не само. Ивалид може да се стане и от катастрофа, да речем.  Но дори така да е, да става дума за жена, раждаща дете с ясното съзнание, че то има заболяване, то дори самата идея детето да се убие, само защото е инвалид, си има име- психопатия (по нов стандарт са и сложили по-ласкаво име, но аз предпочитам старата дума по ред причини). Психопатията е нелечимо заболяване. Свързано е с невъзможност на болния да изпитва нормални чувства, не е в състояние и да прояви съчувствие и разбиране. Бих искала да се обърна към поддръжниците на подобни нелепи и недопустими мнения: Господа и госпожи ПСИХОПАТИ, които призовавате към УБИЙСТВА НА ДЕЦА (неродени, родени), вие сте ИНВАЛИДИ. Болни сте от нелечимо заболяване. Моля, обърнете се към психиатър поне за поддържащо ви що годе лечение. А да, така ще имате право да се присъедините към ТЕЛК, да опитате цялата му прекрастост, която се бъркате, че има. За палат- забравете. Парите от ТЕЛК няма да стигнат да си платите само тока с тях. Учете се от йогите на фотосинтеза. И побързайте. Това е завинаги.

2. "Инвалидите лъжат, че са инвалиди"

Според поддръжниците на това мнение, няма инвалиди в тази държава. Те всички са едни здрави, прави, а само ей тъй, нарочно, лъжат. Даже някои имат наглостта да ходят на работа. И какво да им е инвалидното при това положение? Ми нали стоят на краката си все още?! Да, винаги съм "подозирала тайно", че основен признак за това дали някой е здрав, това е да може да стои прав. Да, а очевидно и някои лекари споделят същото мнение и са решили, че някои болести трябва да се изключат на някакъв сходен принцип. Все едно като ги изключат човекът внезапно ще стане здрав.

3. "Ето, инвалидите палати имат, купени с инвалидни пенсии и още искат, а ние тука за жълти стотинки работим"

Представям си една въображаема реалност, в която болестите да може да се предават по желание на който иска да ги придобие. И тъй като изглежда завистта към хората със заболявания и ТЕЛК е голяма, то да мога да напиша следното обявление, което да свърши чудесна работа във въображаемата ми реалност:

"Насам народе! Подарявам на желаещ да си има следното: нелечимото все още заболяване МС с един ТЕЛК към него. Телкът е за 50% (няма и 200 лв- палат ще си купите веднага). Още стоя на краката си и с цялата ми гаднотия и наглост, представете си го- РАБОТЯ без да ползвам някакви привилегии за което. До 10-15 години по статистика парализата ще е налична и... По скалата на Курцке , 10 е смърт. ТЕЛК 50 %, няма и 200 лв пенсия, Курцке, 10 = смърт (преди това доста некрасиви работи свързани със смъртта на нервната система). Къв кеф, каква далавера, а? Та, насам народе. Много е готино всичко! Нали?! Подарявам въпросния МС ведно с ТЕЛК-а към него. Гарантиран палат и мързел бре! Супер предложение! Не пропускайте!"

Дано поддръжниците на тази теза, ако наминат да четат насам, да усетиха иронията ми.

Да се върна сега към основния въпрос- за подигравката на държавата с болните. Поредната такава.

Сещам се за една жена, болна от рак, която се опита да се бори срещу безумията на системата. Тя имаше някои успехи в съдебната зала, но почина.

Изглежда е нужен съд до дупка за всяка изчанчена идея. Дори не е нужно човек да е професор, за да открие къде са проблемите. Но също така този съд е нужно да се прави от сдружения, защото хората, особено тези с тежките болести, са уязвими дори от гл.т., че болестите прерязват живота им преди да успеят да довършат съдебните си битки до край.

Отделен въпрос е защо всичко ми изглежда като заспало някакъв летаргичен сън. Чак се чудя дали има нещо повече от летаргичен сън.

1370 инвалиди са ощетени. Защо това е допуснато? До кога ще се търпи инвалидите да бъдат обръщани на маймуни (а дали маймуните не живеят по-добре)? Ей тъй, питам си. Не се надявам особено на смислен отговор от онези, от които зависи нещо да се направи по въпроса.

За мен остава единствено дълбокото възмущение да виждам какво се случва!

Вие какво мислите по въпроса?